Prešernova
Metelkova
Snežnik
Hrušica
Bled

Na priložnostni razstavi predstavljamo pestro paleto portretov velikega modernista in virtuoza slovenske umetniške besede.
KITAJSKA SKOZI OTROŠKE OČI
Občasna razstava, 25. maj 2018 - 30. september 2018
Narodni muzej Slovenije – Prešernova

Gostujoča razstava prikazuje bogato zbirko likovnih izdelkov otrok Konfucijeve učilnice Ljubljana iz obdobja zadnjih šestih let.
ZLATO KITAJSKIH CESARJEV
Občasna razstava, 16. avgust 2018 - 15. februar 2019
Narodni muzej Slovenije – Prešernova

Razstava zlatih predmetov iz obdobja Wanli dinastije Ming – zbirka Dong Bo Zhai
NENAVADNI LJUBITELJI KNJIG
Občasna razstava, 03. september 2018 - 30. september 2018
Narodni muzej Slovenije – Prešernova

V vitrini meseca predstavljamo poškodbe na starejšem knjižnem gradivu.
IV. MEDNARODNI TRIENALE KERAMIKE UNICUM 2018
Občasna razstava, 18. maj 2018 - 30. september 2018
Narodni muzej Slovenije – Metelkova

Prestižna tekmovalna razstava prikazuje najnovejše trende sodobne umetniške keramike v svetovnem merilu.

Narodni muzej Slovenije hrani zbirko čez 200 kamnitih spomenikov z rimskimi latinskimi napisi, ki so večinoma iz Emone in Ižanskega kota, pa tudi s Trojan, iz Zasavja in z Dolenjske.

Velika razstava o rimski dobi na slovenskih tleh, kjer so se stikali ralični svetovi in snovale nepozabne zgodbe.

Muzejska pripoved o nemirnem času od pozne antike do konca srednjega veka.

Vabimo vas, da si v tihoti grobnice ogledate edino staroegipčansko krsto s človeško mumijo v Sloveniji.

Z izjemnim arheološkim gradivom prikazujemo epohalne novosti, ki so se v prvem tisočletju pr. Kr. iz Sredozemlja razširile na ozemlje današnje Slovenije in se tu samostojno razvile.

Oglejte si najlepše in najpomembnejše predmete iz prazgodovinske zbirke, med katerimi so tudi slovita neandertalčeva piščal iz Divjih bab in bronastodobna zlata našivka z obale Blejskega jezera.

Stalna študijska razstava izbranih predmetov, ki so se izdelovali in uporabljali na naših tleh in so značilni in pomembni za Slovenijo in Slovence.

Romantični grad Snežnik vas vabi na sprehod skozi štiri grajske etaže, opremljene s pristnim pohištvom in drugo opremo iz druge polovice 19. stoletja.

Znotraj arheološkega parka, ob gostišču Stara pošta, je sodobna razstava, na kateri se obiskovalec lahko podrobneje seznani z obsežnim obrambnim sistemom trdnjav in zapornih zidov, ki je v burnem poznoantičnem obdobju ščitil Italijo in mesto Rim pred osvajalskimi vdori z vzhoda.

Arheološke najdbe skupaj z dokumentiranimi preostanki naselbin, grobišč, svetišč, utrdb in poti pričajo o načinu bivanja posameznika in skupnosti, o odnosu človeka do narave in o njegovi razpetosti med zemljo in nebom. Razstava Narodnega muzeja Slovenije na Blejskem gradu.