ŽIVA IZ MUZEJA

Živa iz muzeja je knjižna zbirka za osnovnošolce. Živine knjige bodo skozi barvit tekst in številne ilustracije mladim na zabaven, a poučen način predstavljale izbrane trenutke slovenske zgodovine.

ŽIVA IZ MUZEJA: Živa in stiška kneginja

Žiga X. Gombač
Ilustriral Ivan Mitrevski
2016, 17 x 23 cm, 52 str., ISBN 978-961-6981-01-9

Cena: 11,99 EUR

V železnodobnem naselju nad današnjo Stično je sila živahno. Poglavar ženi svojo hčer Viro. In to ni majhna reč ...
V novi dogodivščini Žive iz muzeja boste izvedeli, kaj je železna doba, zakaj je to obdobje tako pomembno za naše kraje, kako so takrat živeli in zakaj so Hajmonca Jako njegovi kolegi pošteno premikastili.


 


ŽIVA IZ MUZEJA: Živa in antični rojstni dan

Žiga X. Gombač
Ilustriral Ivan Mitrevski
2014, 17 x 23 cm, 32 str., ISBN 978-961-93307-3-9

Cena: 11,99 EUR

Prepusti se čudoviti zgodbi, ki naj bi se zgodila nekoč daleč tega. Začela se je s pogledom na spomenik, ki rahlo zasanjano in s komaj opaznim nasmeškom zre v naš vsakdan. Kot da bronasti mož ve, da lahko odmev nekaterih naših dejanj, predvsem tistih srčnih, zadoni tudi čez stoletja - da se nas dotakne in nas navdihne.
 

 

 


ŽIVA IZ MUZEJA: Živa in skrivnost mumije

Žiga X. Gombač
Ilustriral Ivan Mitrevski
2014, 17 x 23 cm, 56 str., ISBN 978-961-93307-2-2

Cena: 11,99 EUR

Egipt je na trnih, kajti mogočni deželi ob Nilu se bo predstavil novi faraon. Pred veličastnim Amonovim templjem se zbirajo ljudje, da si ogledajo, kdo jih bo vodil in jim stal ob strani. Sočasno se v templju godijo vrhunske spletke. Nepridiprava Nahuher in Krokomama bi rada z zvijačo zavladala namesto mladega Taharke, edinega pravega naslednika preminulega faraona. V Karnaku se je znašla tudi Živa. Tam spozna mačka Muta, ki jo popelje v objem še ene nepozabne dogodivščine.
 

 


ŽIVA IZ MUZEJA: Živa, vitez in zmaj

Žiga X. Gombač
Ilustriral Ivan Mitrevski
2013, 17 x 23 cm, 60 str., ISBN 978-961-93307-1-5

Cena: 11,99 EUR

Na gradu Kamen se zgodi imeniten viteški turnir, ki ga gosti še imenitnejši Gašper Lamberger. Nanj so, poleg kralja Maksimilijana I.,prišli tudi drugi imenitni gostje od blizu in daleč. Nekateri od njih zato, da bi nagajali in delali škodo. Vitezu Gašperju namreč zavidajo marsikaj, tudi njegovo iskreno ljubezen do brhke plemkinje Traute Konkretne. K sreči je tam tudi Živa, da jih ustavi. Tokrat je prevzela vlogo oprode viteza Gašperja. V srednji vek pa jo je popeljal viteški meč, ki v enem trenutku zada skoraj usodno rano.

 


Ziva-naslovnica1ŽIVA IZ MUZEJA: Živa in praBled
Žiga X. Gombač
Ilustriral Ivan Mitrevski
2012, 17 x 23 cm, 52 str., ISBN 978-961-93307-0-8
Cena: 9,99 EUR

 

Prva knjiga nosi naslov Živa in praBled ter odgovarja na vprašanja, kdo so bili bronastodobni prebivalci ob jezeru, kakšen je bil njihov vsakdan, kakšne navade so imeli in kdo je krojil njihovo usodo. V zgodbi ima veliko vlogo tudi nedavno odkrit zlati našivek.

Preberi več ...

Nad Bledom je grad in v gradu muzej. In v tem sicer tihem muzeju včasih tudi na ves glas vpijejo. Na primer takrat, ko ob Blejskem jezeru najdejo izjemno pomemben in še bolj vreden zlat predmet. Tega so prinesli k Živini mami, ki ga je v splošni zmedi pozabila na svoji mizi. Živa, ki je bila ravno tedaj pri njej na obisku, si ni mogla pomagati, da ga ne bi pogledala od blizu.
Verjeli ali ne, najstarejši zlat predmet iz Slovenije jo natanko v tej knjigi odnese daleč nazaj v prazgodovino.