Za otroke

ŽIVA IZ MUZEJA

Živa iz muzeja je knjižna zbirka za osnovnošolce. Živine knjige bodo skozi barvit tekst in številne ilustracije mladim na zabaven, a poučen način predstavljale izbrane trenutke slovenske zgodovine.

ŽIVA IZ MUZEJA: Živa in stiška kneginja

Žiga X. Gombač
Ilustriral Ivan Mitrevski
2016, 17 x 23 cm, 52 str., ISBN 978-961-6981-01-9

Cena: 11,99 EUR

V železnodobnem naselju nad današnjo Stično je sila živahno. Poglavar ženi svojo hčer Viro. In to ni majhna reč ...
V novi dogodivščini Žive iz muzeja boste izvedeli, kaj je železna doba, zakaj je to obdobje tako pomembno za naše kraje, kako so takrat živeli in zakaj so Hajmonca Jako njegovi kolegi pošteno premikastili.

Več ...

Aki in čarobna brnivka

Ziva-naslovnica1

Raquel Jiménez in Cajsa S. Lund
Ilustracije: Raquel Aparicio
2016, 20,5 x 20,7 cm, 32 str., ISBN 978-91-639-2901-4
Cena: 5 EUR

Nekoč, skoraj pet tisoč let je že od takrat, sta živela pogumna deklica z imenom Aki in njen prijatelj, psiček Ras. Aki in Ras morata poiskati nova glasbila in jih prinesti domov v svojo vas.

Želite izvedeti več? V starejši kameni dobi so brnivke izdelovali iz kosti, po vsej verjetnosti pa tudi iz lesa, le da se lesene brnivke niso ohranile. Ponekod so jih uporabljali za sporočanje, drugod kot igrače ali celo kot pripomoček pri čaranju. V knjižici, ki spremlja razstavo Arheomuzika. Raziskovanje glasovin glasbe starodavne Evrope, boste lahko prebrali, zakaj je bila za Aki in Rasa brnivka tako zelo pomembna.

Sprehod po rimskem lapidariju Narodnega muzeja Slovenije

SlapidariVodnik za mlade
Aleksandra PIRKMAJER SLOKAN, narisala Andreja PEKLAR
2004, 30 x 21 cm, 16 str., ilustr., ISBN 961-6169-26-2
Cena: 3 EUR

Naročilo sprejema:
blagajna[@]nms.si

Igralne karte Črni Peter

Paket kart z manierističnimi motivi. Med igro boste spoznali mitološke in svetopisemske zgodbe, alegorične podobe in zgodovinske dogodke.

Cena: 15 EUR

Naredi si

Serija sestavljenk s skupnim naslovom NAREDI SI . . . je namenjena bolj igrivemu spoznavanju določenega zgodovinskega predmeta. Iz kartona lahko na primer izrežemo in sestavimo maketo poslikane egipčanske krste, pa muzejsko stavbo, kjer domuje tudi Narodni muzej Slovenije.

Več ...

Več člankov...

Stran 1 od 2