Oddelki

fhfgh

VAŠE MNENJE ŠTEJE!


V Narodnem muzeju Slovenije smo ponosni, da v skrbi za kulturno dediščino lahko skupaj z vami soustvarjamo bogat program muzejskih dejavnosti.

Prizadevamo si, da bi bili pri svojem delu na najboljši poti, zato si želimo, da bi slišali tudi vaš glas: vabimo vas, da izpolnite kratek vprašalnik, ki ga najdete na tej povezavi
.

Hvala za vaše sodelovanje in toplo vabljeni, da vprašalnik delite tudi s svojimi prijatelji.

Oddelek za zgodovino in uporabno umetnost

13 Najpomembnejše naloge oddelka so gotovo zbiranje, hranjenje, raziskovanje in razstavljanje predmetov, ki obiskovalcu razkrivajo način življenja in materialno kulturo v preteklosti.

Več ...

Oddelek za konserviranje in restavriranje

Tradicija konserviranja in restavriranja muzejskega gradiva v Narodnem muzeju Slovenije sega v 19. stoletje, v čas prvih velikih izkopavanj na Dolenjskem in Kranjskem.

Več ...

Numizmatični kabinet

33215_vNumizmatični kabinet je edina in osrednja ustanova te vrste v Sloveniji, kar mu daje prav posebno vrednost. Od ustanovitve muzeja so tu sistematično pridobivali in znanstveno preučevali numizmatične in druge muzealije, pomembne za denarno zgodovino ter denarništvo in bančništvo na slovenskem ozemlju.

Več ...

Knjižnica

Knjige2Knjižnica je pomemben del Narodnega muzeja Slovenije že od ustanovitve muzeja daljnega leta 1821. Med knjižnično zbirko je bilo tako družboslovno kot tudi naravoslovno gradivo.

Več ...

Stran 1 od 2