Spored družinskih dogodivščin

Sobota, 17. in 24. februarja 2018, ob 19. uri, Muzejska
Noč ima svojo moč: z lučkami po muzeju
Ob zimskih popoldnevih, ko se nad mesto spusti mrak, vas vabimo na muzejsko pustolovščino. Čaka vas pestro doživetje, začinjeno s ščepcem vragolij, veliko interaktivnosti in dobre volje. Kaj se zgodi, ko se luči v muzejskih dvoranah ugasnejo? Ali predmeti oživijo? Kakšne zgodbe nam lahko razkrijejo? Pridite v muzej, kot ga še niste doživeli, in odkrijte preteklost z nami!
 
Redni termini so razprodani. Program izvajamo tudi v obliki rojstnodnevne zabave za otroke in za najavljene skupine.

Sobota, 17. marca 2018, ob 19. uri, Metelkova
Noč ima svojo moč: z lučkami po muzeju
Ob popoldnevih, ko se nad mesto spusti mrak, vas vabimo na muzejsko pustolovščino. Čaka vas pestro doživetje, začinjeno s ščepcem vragolij, veliko interaktivnosti in dobre volje. Kaj se zgodi, ko se luči v muzejskih dvoranah ugasnejo? Ali predmeti oživijo? Kakšne zgodbe nam lahko razkrijejo? Pridite v muzej, kot ga še niste doživeli, in odkrijte preteklost z nami!

Redni termini so razprodani. Program izvajamo tudi v obliki rojstnodnevne zabave za otroke in za najavljene skupine.

Sobota, 21. aprila 2018, ob 11. uri, Muzejska
Brez heca: zabavna prazgodovina
Odpotujmo v najstarejše in najdaljše obdobje človeške zgodovine, ki je še danes delno ovito v meglico skrivnosti. Sprehodili se bomo skozi različne stopnje te dolge ere, od kamene pa vse do konca železne dobe. Kakšne materiale so poznali, kaj so počeli in kakšen je bil nekoč vsakdan? Nam bo uspelo uprizoriti sodobni friz s situle z Vač, izvrtati luknjice v kost in poustvariti neandertalčevo piščal ter sestaviti maketo barjanskega kolišča? Ogled bomo zaključili s preizkusom tkanja na bakrenodobnih statvah in prikazom ulivanja bakrenodobnih sekir.


Sobota, 19. maja 2018, ob 11. uri, Muzejska
Rimljani pa te fore
Rimska civilizacija je v Evropi pustila številne sledi: arheološke ostanke pa tudi izume. Kaj je bilo skrivno orožje uspeha rimske države, zakaj je propadel eden največjih imperijev v zgodovini človeštva in kaj je ostalo po njem v Sloveniji in Evropi? Odeli se bomo v rimska oblačila, na voščeno tablico zapisali znan rimski izrek, se preizkusili v klesanju v kamen, od blizu spoznali rimsko vojaško opremo in se odpravili na kratek vojaški pohod.


Cena posamezne družinske dogodivščine je 6 EUR za družino, za imetnike letne družinske vstopnice je ogled brezplačen! Trajanje programa: 60 minut.
Informacije po telefonu 051 384 888 ali po elektronski pošti  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .