Za otroke

ŽIVA IZ MUZEJA

Živa iz muzeja je knjižna zbirka za osnovnošolce. Živine knjige bodo skozi barvit tekst in številne ilustracije mladim na zabaven, a poučen način predstavljale izbrane trenutke slovenske zgodovine.

ŽIVA IZ MUZEJA: Živa, vitez in zmaj

Žiga X. Gombač
Ilustriral Ivan Mitrevski
2013, 17 x 23 cm, 60 str., ISBN 978-961-93307-1-5

Cena: 11,99 EUR

Na gradu Kamen se zgodi imeniten viteški turnir, ki ga gosti še imenitnejši Gašper Lamberger. Nanj so, poleg kralja Maksimilijana I.,prišli tudi drugi imenitni gostje od blizu in daleč. Nekateri od njih zato, da bi nagajali in delali škodo. Vitezu Gašperju namreč zavidajo marsikaj, tudi njegovo iskreno ljubezen do brhke plemkinje Traute Konkretne. K sreči je tam tudi Živa, da jih ustavi. Tokrat je prevzela vlogo oprode viteza Gašperja. V srednji vek pa jo je popeljal viteški meč, ki v enem trenutku zada skoraj usodno rano.

Več ...

Sprehod po rimskem lapidariju Narodnega muzeja Slovenije

SlapidariVodnik za mlade
Aleksandra PIRKMAJER SLOKAN, narisala Andreja PEKLAR
2004, 30 x 21 cm, 16 str., ilustr., ISBN 961-6169-26-2
Cena: 3 EUR

Naročilo sprejema:
blagajna[@]nms.si

Igralne karte Črni Peter

Paket kart z manierističnimi motivi. Med igro boste spoznali mitološke in svetopisemske zgodbe, alegorične podobe in zgodovinske dogodke.

Cena: 15 EUR

Naredi si

Serija sestavljenk s skupnim naslovom NAREDI SI . . . je namenjena bolj igrivemu spoznavanju določenega zgodovinskega predmeta. Iz kartona lahko na primer izrežemo in sestavimo maketo poslikane egipčanske krste, pa muzejsko stavbo, kjer domuje tudi Narodni muzej Slovenije.
Več ...

Več člankov...

Stran 1 od 2