Otroci in družine

ROJSTNI DAN (3–11 let)

Najboljši rojstni dnevi v mestu!
Vse dni v tednu, že od 100 € dalje.

MINI ROJSTNI DAN (3–5 let)
MAKSI ROJSTNI DAN (6–11 let)

Je pred vrati rojstni dan vašega otroka in mu želite pripraviti nekaj posebnega?
Potem ste na pravem naslovu, ponujamo vam doživetje preteklosti na
doživljajsko-ustvarjalni delavnici!
Slavljenec prejme muzejsko darilo!

 

Informacije za starše, pogosta vprašanja in odgovori (PDF)

DRUŽINSKE DOGODIVŠČINE

S pomočjo replik, slikovnega in zvočnega gradiva se bomo podali na zanimiv in poučen ogled razstave. Programi so zasnovani tako, da se pri njih ne opiramo le na sluh in vid, temveč vključimo tudi druge čute. Vodeni ogledi razstav so namenjeni malim in velikim radovednežem, ki jih zanima, kako so v preteklosti živeli ljudje v deželi na sončni strani Alp. Vodstva so zasnovana za družine z otroki od 5. leta dalje.

Vstopnina 6 EUR za družino, za imetnike letne družinske vstopnice je ogled BREZPLAČEN!
Obvezne prijave od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na 051 384 888 ali  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .
 
 
Več ...

DOŽIVLJAJSKO-USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE

Na raznolikih tematskih delavnicah bomo skupaj odkrivali razstavljene muzejske predmete, ki bodo tudi naš navdih za ustvarjanje. Raziskovanje muzeja poteka na poučen in zabaven način, otroci pa v skupini spoznajo vrstnike, ki jih družijo podobna zanimanja in želja po ustvarjalnosti ter usvajanju novega znanja o naši preteklosti. 
 
Cena posamezne delavnice: 5,5 EUR (cena delavnice Vitezi na pohodu 6,5 EUR). Delavnice so primerne za otroke od 6. do 11. leta. Trajanje programa: 90 minut. Obvezne rezervacije in prijave na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 051 384 888.
 
 
Več ...

POČITNICE V MUZEJU

Počitnice v muzeju? Zakaj pa ne!

Otroci, preživite počitnice nekoliko drugače, a nič manj pestro. Na voljo so vam različni počitniški programi:

  • Zimski in poletni Počitniški 3M – program treh muzejev na Metelkovi. Pri pripravi programa smo ustvarjalne sile združili Narodni muzej Slovenije, Muzej sodobne umetnosti – MSUM in Slovenski etnografski muzej z Lončarskim ateljejem SEM.
  • PovezujeM organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije, Moderna galerija, Mednarodni grafični likovni center, Muzej novejše zgodovine Slovenije in Narodna galerija. Poteka v času poletnih počitnic.
Več ...

Z VAMI SMO

Sodelavci pedagoške službe smo iskreno predani svojemu delu – delu, ki združuje ljubezen do dediščine, strokovno znanje, sposobnost komunikacije in vživeti se v obiskovalce.

Spoznajte vodnike in animatorje, ki vas bodo popeljali na pustolovščino po preteklosti!
 

 

ŽIVINI KOTIČKI. Kjer je vse mini in vse dovoljeno

Vstopite v igrive kotičke muzeja, kjer je vse mini in vse dovoljeno. Tipanje, poslušanje, ustvarjanje in raziskovanje. Za male malčke, malo večje in tiste, ki otroka v sebi še vedno negujemo.
Živini kotički so interpretativni deli razstav, ki muzejske pripovedi predstavljajo prilagojeno mlajšim in družinam. Omogočajo samostojni ogled in odkrivanje in so sestavni del naših stalnih in občasnih razstav.
 
Več ...

VESELA ŠOLA – Spoznavaj z Narodnim muzejem Slovenije

Potepi po razstavah in križarjenja po katalogih – Narodni muzej Slovenije te vabi na razburljivo pot, na kateri boš odkril številne starodavne skrivnosti.
Od novembra 2016 do avgusta 2017 te vabimo v našo družbo tudi na spletni strani Vesele šole. Zate smo pripravili cel kup zanimivih in zabavnih zagonetk. Jim boš kos?

Več ...

Živina ustvarjalnica

Ziva-magnetekNaša navihana Živa, deklica s tako nenavadnimi sposobnostmi, da se o njej pišejo knjige, želi z vami deliti utrinke iz svojih čarobnih doživetij.
Povežite pike in odkrijte, kaj se skriva na nočne nebu ter odenite njo in njene prijatelje v pisane barve. Natisnite risbe in naj se zabava z Živo začne!

Več ...

OTROCI NA ZABAVO, STARŠI PA NA KAVO

Naj gre za večerni sprehod po Ljubljani, pijačo s prijatelji ali večerjo v dvoje, tudi starši potrebujejo nekaj časa zase, da napolnijo svoje baterije. Julija in avgusta vam ponujamo možnost, da se otroci zabavajo v naši družbi, starši pa ta čas izkoristite po svoje! Otroke bomo animirali z zabavnimi doživljajsko-ustvarjalnimi delavnicami, ki bodo potekale vsako soboto med 19.00 in 21.00 v NMS – Prešernova. Delavnice izvajajo izkušeni animatorji NMS in so namenjene otrokom od 6. do 10. leta starosti. Izdelke, narejene na delavnicah, otroci odnesejo s seboj domov.
Cena programa: 5,5 EUR na otroka.
Prijave in dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 051 384 888.
 
Več ...