Vodstva, predavanja, delavnice

Mesečni program za januar 2017

Program vseh dogodkov, ki bodo v Narodnem muzeju Slovenije na sporedu januarja 2017, lahko prelistate tukaj (pdf).

Vodeni ogled DRAGOCENOSTI Narodnega muzeja Slovenije

Nedelja, 29. januarja 2017, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Na vodenem ogledu bomo spoznali najpomembnejše predmete na stalni razstavi.

Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila.

 

Počitniške delavnice: ZIMSKI POČITNIŠKI 3M – Program 3 muzejev na Metelkovi

Muzeji na Metelkovi Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzej sodobne umetnosti (+MSUM) in Slovenski etnografski muzej (SEM) z Lončarskim ateljejem SEM ponovno združujemo ustvarjalne sile in ponujamo pester program počitniških dejavnosti. Otroci, vabimo vas, da počitnice preživite v naši družbi! 

Zimski počitniški 3M bo potekal od torka, 28. februarja, do petka, 3. marca 2017 med 10. in 13. uro.

 
Več ...

LETNA VSTOPNICA Narodnega muzeja Slovenije

Vabimo vas v našo družbo! 

Z letno vstopnico si v prihajajočem letu lahko brezplačno ogledate več kot 10 stalnih in občasnih razstav s predstavitvami najzanimivejših eksponatov in tem. Med njimi izstopajo prostozidarji na Slovenskem, zapuščina japonskih samurajev, mednarodna razstava o prazgodovinski glasbi in predstavitev sodobnega modernističnega stekla v sklopu 25. bienala oblikovanja BIO. Zvesti ostajamo tudi tradiciji arheoloških predstavitev. Za vas pripravljamo nov prikaz staroegipčanske mumije v grobnici, muzejske sobane na stalni postavitvi pa bodo zapolnile zgodbe železnodobnih knezov, bojevnikov in svečenic. Konec leta bo v znamenju občasne razstave na temo naravoslovnih raziskav v muzejskem delu, ki bo interaktivno in slikovito predstavil desetletje muzejskega raziskovalnega dela.
 

Več ...

IŠČEMO: Slovensko modernistično steklo

Svoje znanje o slovenskem oblikovanju stekla bi radi dopolnili, zato vas vabimo k sodelovanju!

Modernistično steklo je v naših muzejskih zbirkah dokaj redko. Ker je bilo največkrat izdelano za vsakdanjo rabo, se je uničilo in izgubilo – tako kot večina drobnih in na prvi pogled nepomembnih vsakdanjih predmetov.

Morda doma hranite katerega izmed kosov, ki so na priloženih fotografijah? Te predmete iščemo, ker želimo dopolniti naše znanje o slovenskem oblikovanju stekla, jih dokumentirati in postaviti na ogled, vas pa vabimo, da nam pri tem pomagate!

Več ...

KULTURNI BAZAR 2017

Četrtek, 30. marca 2017, v Cankarjevem domu
Muzejske degustacije 2, dvorani 3 in 4, 9.00 - 10.30

Narodni muzej Slovenije tudi letos sodeluje na Kulturnem bazarju.

Pridružite se nam na Muzejskih degustacijah - predstavitvi in preskušanju muzejskih delavnic! Kotiček Narodnega muzeja Slovenije bo namenjen delavnici Predmeti iz vaših učbenikov od blizu.

Celotni program strokovnega izobraževanja na Kulturnem bazarju najdete na tej povezavi.

Več ...

PRETEKLI DOGODKI

x

Muzejska premiera: Tomislav Kajfež, EGIPČANSKA ZBIRKA V NARODNEM MUZEJU SLOVENIJE

Nedelja, 22. januarja 2017, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije Prešernova

Muzejska premiera je prvi vodeni ogled z avtorjem razstave, ki poleg klasičnega vodstva po razstavi ponuja tudi možnost poglobljenega pogovora s snovalcem razstave in prijetnega klepeta.
 
Premierna muzejska premiera bo v znamenju večnega življenja! Ogledali si bomo novo stalno razstavo Egipčanska zbirka v Narodnem muzeju Slovenije.
Vljudno vabljeni!
 
Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila.

 

Družinska dogodivščina ZAKLADNICA DRAGOCENOSTI

Sobota, 21. januarja 2017, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Kaj si predstavljamo pod pojmom zaklad, kje ga najdemo, kateri zakladi so vredni največ? Z zemljevidom, kot se za prave iskalce zakladov spodobi, se bomo odpravili na raziskovalni potep med muzejskimi vitrinami in razkrili številne dragocenosti, ki jih hrani najstarejši muzej na Slovenskem. Vas zanima, kako zveni najstarejša piščal na svetu, kakšna oblačila so nosili Rimljani, kako težak je bil vitezov meč? Pridružite se nam ter spoznajte zgodbe naše skupne preteklosti!

Vabljene družine vseh velikosti! Trajanje: 60 minut. Cena za družino: 6 €. Obvezne prijave od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na 051 384 888 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Število mest je omejeno.

Stran 1 od 83