Vodstva, predavanja, delavnice

Mesečni program za julij in avgust 2014

Program vseh dogodkov, ki bodo v Narodnem muzeju Slovenije na sporedu julija in avgusta 2014, lahko prelistate tukaj.

POLETNE POČITNIŠKE DELAVNICE: PRVA SVETOVNA VOJNA OD BLIZU

Od 25. do 29. avgusta 2014 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Poletje je potrkalo na naša vrata, v nas pa tli nestrpna želja po nenavadnih dogodivščinah! Pridruži se nam na počitniškem tednu ter se pred vročino in dolgčasom obrani v prostorih Narodnega muzeja Slovenije! Ob razstavi Fronte se začenjajo prebujati. Rudolf Cvetko in prva svetovna vojna smo za vas pripravili zanimiv, z igro in ustvarjalnostjo prežet pedagoški program.

Pridruži se naši skupini raziskovalcev, podaj se v preteklost ter skozi zabavne igre spoznavaj zgodovino naše in drugih držav. Kakšna navodila nas bodo pričakale v vohunskih sporočilih,ki jih bomo prejeli na začetku tedna? Naj vas ne skrbi, da jim ne bomo kos. Z roko v roki in dobro voljo nam bo zagotovo uspelo na koncu tedna postaviti krasno muzejsko razstavo!

Več ...

MED ŽELEZNICO IN KASARNO

Sobota, 30. avgusta 2014, ob 11. uri v nekdanjem sanitetnem vagonu na prvem tiru glavne železniške postaje v Ljubljani

Javno vodstvo. 
Vodstvo bomo začeli v vagonu, ki je danes razstavni eksponat, med prvo svetovno vojno pa so v njem oskrbovali ranjence. Pot bomo nadaljevali proti Metelkovi, kjer v enem izmed poslopij nekdanje avstro-ogrske vojašnice domuje Narodni muzej Slovenije.
 
Razstava Miru je konec v nekdanjem sanitetnem vagonu je del spremeljevanega programa ob razstavi Fronte se začenjajo prebujati. Rudolf Cvetko in prva svetovna vojna.
 
Vstop v vagon je brezplačen, vstop v Narodni muzej Slovenije se zaračuna po ceniku. Za vodstvo ni doplačila.

Predavanje iz cikla »Prvi torek v mesecu«: MUMIJE V MEDICINI

Torek, 2. septembra 2014, ob 18. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova.

Tokrat ne zamudite predavanja o zgodovini uporabe prahu mumia in spremembi pomena mumij v medicini – od funkcije zdravila k objektu znanstvenega interesa.

Več ...

PRETEKLI DOGODKI

x

Stran 1 od 96