Stalne razstave

PRAZGODOVINSKI ZAKLADI NARODNEGA MUZEJA SLOVENIJE

Od 1. julija 2014 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Začasna postavitev

Na ozemlju današnje Slovenije so prebivalci že od pradavnine živeli na visoki kulturni ravni, kar dokazujejo številne izjemne arheološke najdbe. Na novi arheološki razstavi si oglejte najlepše in najpomembnejše predmete iz prazgodovinske zbirke Narodnega muzeja Slovenije, med njimi slovito neandertalčevo piščal iz Divjih bab, situlo z Vač in bronastodobna zlata našivka z obale Blejskega jezera – najstarejša zlata predmeta z območja Slovenije.
 
 

PRENAVLJAMO STALNE RAZSTAVE

V Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova prenavljamo stalne razstave v 1. nadstropju.

Od 1. julija 2014 je mogoče spet videti najlepše in najpomembnejše prazgodovinske predmete z danes slovenskega ozemlja na začasni postavitvi Prazgodovinski zakladi Narodnega muzeja Slovenije.
Od avgusta 2014 pa bo na ogled sodobna in privlačna postavitev Rimske zgodbe s stičišča svetov.
Prosimo za razumevanje.

Obiščete tudi pozlačeni kip emonskega meščana v okviru stalne razstave Rimski lapidarij in monumentalno instalacijo Veljka Tomana Nadčasovni Emonec v muzejskem atrju.

 

ZGODOVINSKE IN UMETNOSTNE ZBIRKE

Od 3. decembra 2008 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

logoPo domala dvestotih letih zbiranja vsakovrstnih predmetov, ki so se izdelovali in uporabljali na naših tleh in so značilni in pomembni za Slovenijo in Slovence, je od leta 2008 odprta stalna študijska razstava izbranega gradiva. Na ogled je v novi stavbi Narodnega muzeja Slovenije Metelkova.


 

Več ...

RIMSKI LAPIDARIJ NARODNEGA MUZEJA SLOVENIJE

Od 15. junija 2006 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

slika4Na ogled je zbirka več kot 200 kamnitih spomenikov z rimskimi latinskimi napisi, polna informacij o spomenikih in rimskem obdobju na slovenskem ozemlju.


 

Več ...

PRETEKLE RAZSTAVE

x

Stran 1 od 2