Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam

Narodni muzej Slovenije sodeluje v projektu Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam, ki ga med letoma 2013 in 2015 izvaja Slovenski etnografski muzej.

Projekt financirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Poglavitni cilj  projekta  je usposabljanje pripadnikov ranljivih skupin (priseljenci, pripadniki etničnih manjšinskih skupnosti, Romi, invalidi, mladi diplomanti – iskalci prve zaposlitve, brezposelni starejši nad 55 let) za pridobitev kompetenc na področju dela v muzejih in galerijah ter s tem povečana možnost njihove zaposlitve po končanem projektu. V okviru projekta poteka tudi snovanje, razvijanje in izvajanje pedagoških in andragoških programov, hkrati pa je vloga sodelujočih muzejev na projektu tudi usposabljanje za pridobivanje specialnega strokovnega znanja, veščin in praktičnih izkušenj za muzejske delavce in s tem vzpostavitev dobrih praks v državnih muzejih Slovenije.

V okviru projekta v Narodnem muzeju Slovenije naloge kustodinje pedagoginje opravlja Tina Palaić, univ. dipl. etnologinja in kulturna antropologinja ter pedagoginja.
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Več ...

Evropska kulturna pot sv. Martina Tourskega

Narodni muzej Slovenije – Metelkova, od 19. junija 2015

V Narodnem muzeju Slovenije deluje informacijska točka velike Evropske kulturne poti svetega Martina Tourskega. V odpiralnem času muzeja se popotniki lahko oskrbijo z informativnim gradivom v več jezikih, na voljo je tudi žig.

Velika evropska kulturna pot sv. Martin Tourski – simbol vzajemne delitve

Več ...

PRETEKLI DOGODKI

x

KULTURNA SOSESKA

Četrtek, 17. septembra 2015, od 18. do 20. ure
(v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova ob 19.45)

Kulturna soseska povezuje sedem nacionalnih ustanov med Tivolijem, Prešernovo, Cankarjevo, Tomšičevo in Župančičevo ulico v Ljubljani. 

Svečano odprtje Kulturne soseske bo v četrtek, 17. septembra, z začetkom ob 18. uri pred Mednarodnim grafičnim likovnim centrom. 
Sprehod po Kulturni soseski vodi pisatelj Matjaž Pikalo.
Udeležba je brezplačna!

Več ...

Stran 1 od 12