Vitrina meseca

DRUGA SKRIVNOST UNICUMA

Na ogled od 17. februarja do 15. marca 2015 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Prejšnji mesec smo vas prosili za vašo interpretacijo prve skrivnosti UNICUM-a, tokrat pa nas zanima, zakaj se je Gospod zmaj znašel v avli našega muzeja. Je nesramno bruhal ogenj na muzejski ploščadi in smo ga morali zato zapreti  v vitrino? Si je zlomil krilo in smo mu ponudili dom? Ob zmaju vas čakajo lističi, na katere v krajšem odstavku napišite svojo verzijo zmajeve zgodbe. Najboljšo zgodbo bomo nagradili!  


Trienale UNICUM  ekskluzivno predstavlja sodobno umetniško keramiko v slovenskem in mednarodnem prostoru. Od januarja bomo vsak mesec na ogled postavili eno delo s prejšnjih trienalov. Delo Širo Rjuu San je nastalo pod rokami srbske umetnice Jelene Miletić.

ODTISI V PRETEKLOST. Raziskave okrasa koliščarske keramike

Na ogled od 5. februarja do 5. maja 2015 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Najdbe s kolišč pri Igu na Ljubljanskem barju so osrednji del dediščine naših koliščarjev. Predstavljamo izbor bogato okrašenih keramičnih posod z ižanskih kolišč in naše poskuse izdelave okrasa na keramiki. Z odtiskovanjem različnih pripomočkov v glino smo želeli ugotoviti, kako so koliščarji krasili keramiko. 
 

TRETJA SKRIVNOST UNICUMA

Na ogled od 17. marca do 15. aprila 2015 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Kdo je Ona, ki astralno potuje, kam pravzaprav potuje in kako?

Sodelujte v nagradni igri. Oglejte si razstavljeno delo in v nabiralnik oddajte svojo interpretacijo. Najizvirnejšo bomo nagradili s keramičnim izdelkom iz muzejske trgovine. 

Ona potuje astralno je delo slovenske umetnice Nataše Sedej.

Mednarodni trienale UNICUM ekskluzivno predstavlja sodobno umetniško keramiko v slovenskem in mednarodnem prostoru. Vsak mesec na ogled postavjamo eno delo s prejšnjih trienalov: z vitrinami meseca napovedujemo osrednjo razstavo, ki bo na ogled od maja 2015. 

PRETEKLE RAZSTAVE

x

PRVA SKRIVNOST UNICUMA

Na ogled od 15. januarja do 15. februarja 2015 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Trienale UNICUM ekskluzivno predstavlja sodobno umetniško keramiko v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Od januarja bomo vsak mesec na ogled postavili eno delo s prejšnjih trienalov, vas pa pozivamo, da sodelujete v nagradni igri. V avli Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova si v vitrini meseca oglejte razstavljeno delo in v nabiralnik ob njem oddajte svojo interpretacijo. Najizvirnejšo bomo nagradili s keramičnim izdelkom iz muzejske trgovine. Januarja bo v vitrini na ogled delo Antonele Cimatti.

Ste pripravljeni na izziv likovnega kritika? Prazen list papirja in pero vas že pričakujeta.

Z vitrinami meseca napovedujemo osrednjo razstavo, ki bo na ogled od maja 2015. Od leta 2014 je glavni organizator mednarodnega trienala keramike UNICUM Narodni muzej Slovenije.

Stran 1 od 12