Vitrina meseca

EVANGLELIČANSKA CERKEV V LJUBLJANI

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 5. oktobra do 3. novembra 2010

EvangelicanskacerkevvLjubljaniPred dvema letoma smo proslavljali 500-letnico Trubarjevega rojstva in to je bila priložnost, da so strokovnjaki z različnih področij osvetlili protestantizem na Slovenskem, njegovo delovanje in pomen.
Več ...

Volite MENE!

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. do 31. septembra 2010

9-tajnaVsak dan se pritožujemo, da čas prehitro teče, šele ob prelomnih datumih in dogodkih pa se zavemo, da je že leto okoli - ali da so minila že štiri leta in nas stranke in posamezniki z obljubami zopet vabijo na volitve.
Več ...

PRIČESKA, FRIZURA ALI LASNA UMETNINA?

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. do 31. avgusta 2010

FrizureVse to so lahko lasje in še marsikaj drugega. Lasje so pomemben del našega zunanjega videza in lahko veliko povedo o človeku.
Več ...

ZGODOVINSKA NAJDBA - dokumenti škofjeloškega krojaškega ceha

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. julija do 31. avgusta 2010

Ceh_foto mlš 002Ko je muzejskemu restavratorju uspelo odpreti skrinjico, ki jo je pred kratkim želel pripraviti za stalno študijsko razstavo pohištva, je bil nemalo presenečen.
Več ...

POHIŠTVO NAGLAS

Narodni muzej Slovenije Metelkova, od 1. do 30. aprila 2010

Naslonjač iz tridesetih let_malaLetos mineva pol stoletja od prenehanja delovanja najbolj znanega izdelovalca pohištva v prvi polovici 20. stoletja v Ljubljani, tovarne Naglas. Pohištvo Naglas je bilo sinonim za kvalitetno in okusno opremo meščanskih domov in marsikje ga še vedno s pridom uporabljajo.
Več ...

Stran 17 od 19