Dogodki

PRETEKLI DOGODKI

x

SVETOVNI DAN SECESIJE

Sobota, 8. junija 2019, Metelkova

Prireditve so del programa, ki obeležuje svetovni dan art nouveauja – nove umetnosti (10. junij) in 20. obletnico mednarodne mreže Réseau Art Nouveau Network. Njene ključne naloge so preučevanje, varovanje in vrednotenje art nouveauja, ki je na prelomu iz 19. v 20. stoletje zaznamovala meščansko družbo na vseh umetnostnih področjih od arhitekture, slikarstva, kiparstva in umetne obrti do gledališča in glasbe.

PROGRAM v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova 

Več ...

ZNANSTIVAL 2019

Sobota in nedelja, 1. in 2. junija 2019, med 10. in 18. uro na Stritarjevi ulici v Ljubljani

Narodni muzej Slovenije tudi letos sodeluje na Znanstivalu, ki ga organizira Hiša eksperimentov. Na arheozabavni raziskovalnici na Vrtu eksperimentov bomo spoznali delo arheologa ter se na hitro seznanili z nekaterimi zgodovinskimi poizkusi. Potežkali bomo viteški meč ter mu določili težišče, skušali bomo izdelati neandertalčevo piščal ter se preizkusili pri klesanju v kamen.

Kot pravijo organizatorji, je edini pogoj za udeležbo radovednost! Festival je za vse obiskovalce brezplačen.

Odprtje razstave izdelkov učencev OŠ heroja Janeza Hribarja

Četrtek, 23. maja 2019, ob 18. uri na gradu Snežnik
 
Vabimo vas na prireditev ob odprtju razstave likovnih in tehniških izdelkov učencev Osnovne šole heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu.
 
Razstava bo odprta od 24. maja do 9. junija 2019, vsak dan med 10. in 18. uro.
Ogledi razstave so možni v času rednega urnika ogledov gradu. 
Izjema bo nedelja, 26. maja 2019, ko bo ogled razstave možen kadarkoli med 14. in 18. uro.
 
Veselimo se vašega obiska!

10. SEJEM AKADEMSKE KNJIGE LIBER.AC

Od 21. do 23. maja 2019 v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto v Ljubljani

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani že deseto leto zapored pripravlja sejem akademske knjige – Liber.ac. Na sejmu, ki bo potekal od 21. do 23. maja 2019 v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto, se bodo predstavili razstavljavci iz vse Slovenije. Predstavitev akademske založniške dejavnosti vsako leto spremlja tudi bogat spremljevalni program.

Na sejemski stojnici Narodnega muzeja Slovenije (na Foersterjevem vrtu, v primeru dežja pa v avli Filozofske fakultete) bodo na voljo kataložne in monografske publikacije po znatno znižanih cenah, v trgovini na Muzejski ulici pa vse ostale strokovne arheološke publikacije s 50 % popustom.

Podrobnejši program si oglejte na tej povezavi

MEDNARODNI MUZEJSKI DAN

Sobota, 18. maja 2019, Muzejska in Metelkova

Mednarodni dan muzejev praznujejo v več kot 44.000 muzejskih institucijah v več kot 158 državah sveta. Prisrčno vas vabimo v našo družbo v soboto, 18. maja. 2019, ko bo vstop na lokaciji Muzejska in Metelkova prost, številne publikacije pa bodo naprodaj s popustom.

PROGRAM

Več ...

Odprtje razstave MUZEJI KOT KULTURNA SREDIŠČA. Prihodnost tradicije

Sobota, 18. maja 2019, ob 11.30. uri, Muzejska ploščad Metelkova

Mednarodni muzejski dan je letos posvečen temi Muzeji kot kulturna središča. Prihodnost tradicije. Državni muzeji Slovenije skupaj z ICOM Slovenija muzejski dan obeležujemo s postavitvijo skupne razstave na muzejski ploščadi na Metelkovi, kjer obiskovalcem želimo približati naše muzeje ter njihove vsebine.

Vloga muzejev v družbi se spreminja. Muzeji se v svojih prizadevanjih, da bi postali bolj interaktivni, usmerjajo k občinstvu in v skupnost, postali so prilagodljivi in mobilni. Postali so kulturna središča, ki delujejo kot platforme, kjer se ustvarjalnost združuje z znanjem in kjer lahko obiskovalci soustvarjajo, komunicirajo in delijo svoja mnenja.

Več ...

Stran 2 od 80